Back

Melatoninecheck bij mensen met een verstandelijke beperking

Deze gebruiksaanwijzing voor de melatonine test is bestemd voor mensen die op commando op het wattenstaafje kunnen kauwen.

Vertel daarbij vooraf dat ze een tijdje hun speeksel niet moeten inslikken, zodat het droge wattenstaafje meteen al een beetje nat wordt en niet zo erg droog aanvoelt.

Als kauwen op commando niet lukt, kan iemand anders het wattenstaafje (met schone handen!) tussen duim en wijsvinger houden en daarmee in beide wangzakken speeksel gaan opvegen. Het wattenstaafje moet zichtbaar goed nat zijn.
Je mag het wattenstaafje tussentijds even in het plastic buisje terugdoen en een minuut later opnieuw gaan vegen.
Soms lukt het om het wattenstaafje in de wangzak naast de kiezen neer te leggen en het daar twee minuten te laten liggen, zodat het zich met speeksel kan volzuigen. Pas als het staafje zichtbaar nat is, kan het definitief terug in het plastic buisje.

 

 

Deze website is gemaakt in opdracht van Ziekenhuis Gelderse Vallei.
PatiŽnten die vragen hebben over de Melatoninecheck kunnen deze bespreken met degene die de melatonine check heeft aangevraagd. Om communicatiestoornissen te voorkomen beantwoorden wij geen vragen van patiŽnten.
Heeft u vragen van technische aard over deze webapplicatie, of mochten zich onverhoopt problemen voordoen, neemt u dan contact op met de webmaster via info@denieuwecoster.com

 

© De Nieuwe Coster BV 2016